NaPsziget Gyermekpszichológiai Rendelő

Információ Az ellátásról

 

Amennyiben a gyermekével kapcsolatos problémák vagy nevelési nehézségek miatt pszichológiai ellátást vesz igénybe, akkor az ellátás menete a következőképpen alakul:

  • Első alkalom általában a szülő/szülőkkel való találkozást jelenti, amely 1-2 órát (50 - 60 perces órák) vesz igénybe. Ez alól kivételt képeznek a serdülők, akikkel lehetőség szerint már az első alkalommal a szülővel együtt megismerkedünk. Az első benyomások és bővebb tájékoztatás után a szülő és a serdülő mérlegelheti, kívánja-e tovább igénybe venni a szakmai segítséget.
  • Ezután a gyermek vizsgálata következik, amelyen a gyermek a gyermek korától függően egyedül, illetve a szülővel/szülőkkel együtt vesz részt. Információkat a gyermek állapotáról és a családi kapcsolatokról a gyermekkel való beszélgetésből, a gyermek rajzaiból, játékának, viselkedésének és szülőkkel való kommunikációjának megfigyeléséből, valamint pszichodiagnosztikai tesztekből és kérdőívekből nyerek. Az állapotfelmérés 3-5 órát vesz igénybe általában, aminek részét képezi a szülővel történő anamnézis felvétele is.
  • Ezt követően kerül sor a tanácsadásra, melynek keretében megbeszélésre kerülnek a probléma kialakulásának okai, a javaslatok és a változással kapcsolatos igények, célok. A tanácsadást a probléma jellegétől függően követheti a szülőkkel egy konzultációsorozat, vagy a gyermek egyéni pszichoterápiája.

 

Elérhetőség

NaPsziget Gyermekpszichológiai Rendelő

napszigetszentmiklos@gmail.com

Szent Miklós útja 3/E, IV/15.
2310 Szigetszentmiklós

30/825-8688

Keresés

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode