NaPsziget Gyermekpszichológiai Rendelő

Biró Mónika - munka- és szervezetpszichológiai szakpszichológus, autogén tréning csoportvezető

Tökölön élek a családommal, a büntetés-végrehajtási szervezeten belül dolgozom pszichológusként. Fő szakterületem a munkahelyi stressz, stressz-kezelés, autogén tréning csoportok vezetése, munkahelyi, különböző tematikájú tréningek vezetése. Évek óta dolgozom a felnőttoktatás területén is.

2002-ben végeztem a Debreceni Egyetem angol és pszichológia szakán, 2006-ban szereztem munka- és szervezetpszichológiai szakvizsgát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2011-ben fejeztem be a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning képzését, azóta vezetek csoportokat e módszerrel, a módszer egyik speciális területeként várandós anyukáknak is. Mindemellett egyéni keretek között is alkalmazom a technikát, főleg fokozott stressz-terhelés hátterén kialakuló tünetek kezelésében.  Sok esetben kísérhettem végig a módszer beválását, a test és a lélek összefonódásának ezt a szép, gyakorlatias példáját, ahol a testi ellazulás tanulása a pszichés problémák, feszültségek oldását is magával hozza.

A folyamatos önképzést rendkívül fontosnak tartom: jelenleg a szimbólumterápiás módszerspecifikus képzést végzem, továbbá megkezdtem Debrecenben a klinikai szakpszichológusi szakképzést, hogy komolyabb életvezetési elakadást okozó, akár terápiát is igénylő helyzetekben is segíteni tudjak.

Amiben segíteni tudok:

  • Pszichoszomatikus tünetek (pl. gyomorfájdalom, stressz eredetű magas vérnyomás, fejfájás), pánikzavar, hangulati labilitás
  • Fokozott munkahelyi stressz hátterén kialakuló pszichés tünetek (szorongás, pszichoszomatikus tünetek, alvásproblémák, kezelhetetlen feszültség)
  • Stressz-kezelési módszerek megtanulása (pl. relaxáció megtanulása, konfliktus-kezelési minták feltárása, új módszerek megtanulása)
  • Önismeret fejlesztése (önbizalom, önértékelési nehézségek esetén, főleg ha az a munkatevékenységben is megjelenik)
  • Várandósok relaxációja: ellazulás megtanulása, ráhangolódás a magzatra, ami a későbbi anya-gyerek kapcsolatot megalapozza.  A váradósságot nehezítő párkapcsolati problémák, vagy érzelmi nehézségek esetén is.

Egyéni és csoportos módszerekkel dolgozom.

30-2197089

at.szigetszentmiklos@gmail.com

 

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode