NaPsziget Gyermekpszichológiai Rendelő

 

Biró Mónika - munka- és szervezetpszichológiai szakpszichológus, autogén tréning oktató, klinikai szakpszichológus jelölt

Tökölön élek a családommal, a büntetés-végrehajtási szervezeten belül dolgozom munkapszichológusként. Fő szakterületem a munkahelyi stressz, stressz-kezelés, autogén tréning egyéni oktatása, valamint csoportok vezetése, munkahelyi, különböző tematikájú tréningek vezetése. A kezdetektől dolgozom a felnőttoktatás területén is.

2002-ben végeztem a Debreceni Egyetem angol és pszichológia szakán, 2006-ban szereztem szakvizsgát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Mindemellett 2011-ben fejeztem be a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning képzését, azóta oktatom a módszert, valamint vezetek csoportokat a módszerrel, a módszer egyik speciális területeként várandós anyukáknak is. Mindemellett egyéni terápiás keretek között is alkalmazom a technikát, főleg fokozott stressz-terhelés hátterén kialakuló tünetek kezelésében.  
 
Sok esetben kísérhettem végig a módszer beválását, a test és a lélek összefonódásának ezt a szép, gyakorlatias példáját, ahol a testi ellazulás tanulása a pszichés problémák, feszültségek oldását is hozza.
 
Hiszek a folyamatos önképzésben, érzem annak napi szükségességét: jelenleg a szimbólumterápiában és Katathym Imaginatív Pszichoterápiában képződöm, a képekkel és szimbólumokkal végzett terápiás munka az én utam. Emellett klinikai szakpszichológus jelölt vagyok, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán képződöm.
 
Amiben segíteni tudok:
  • Fokozott munkahelyi stressz hátterén kialakuló tünetek: pszichoszomatikus tünetek (pl. gyomorfájdalom, stressz eredetű magas vérnyomás, fejfájás), pánikzavar, hangulati labilitás
  • Stressz-kezelési módszerek megtanulása, önismeret fejlesztése (pl. relaxáció megtanulása, konfliktus-kezelési minták feltárása, újak megtanulása)
  • Önismeret fejlesztése (önbizalom, önértékelési nehézségek esetén, főleg ha az a munkatevékenységben is megjelenik)
  • Várandósok relaxációja: ellazulás megtanulása, ráhangolódás a magzatra, ami a későbbi anya-gyerek kapcsolatot megalapozza.  A módszer alkalmazható a várandósságot nehezítő párkapcsolati problémák, vagy érzelmi nehézségek esetén is egyéni és csoportos módszerekkel dolgozom
 
Elérhetőségek: 06302197089
 biromoni26@gmail.com 
 

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode