NaPsziget Gyermekpszichológiai Rendelő

Haasné Mayer Magdolna - klinikai gyermek szakpszichológus

Haasné Mayer Magdolna vagyok, első diplomámat a Debreceni Egyetem szociálpolitika szakán, foglalkoztatáspolitika szakirányon szereztem, majd 2002-ben a pszichológia szakot is sikeresen elvégeztem.


25 évesen úgy éreztem, hogy még kevés élettapasztalattal rendelkezem ahhoz, hogy pszichológusként segíteni tudjak más emberek lelki problémáin, ezért az egyetem befejezése után egy budapesti fejvadász cégnél kezdtem el dolgozni tanácsadóként, majd évekig egy multinacionális cég HR osztályán szereztem munkatapasztalatot. Férjhez mentem és gyermekeim születtek.


Miután saját magam is megtapasztaltam a gyermeknevelés szépségét és nehézségeit éreztem először alkalmasnak magam arra, hogy más szülőknek segítsek nevelési problémáik megoldásában. 2008-ban a Szigetszentmiklósi Nevelési Tanácsadóban kezdtem el dolgozni és párhuzamosan a SOTE klinikai gyermek szakpszichológus képzését is elkezdtem, ahol 2012-ben sikeres szakvizsgát tettem.


Időközben az integratív gyermekpszichoterápiás képzés keretében játékterápiát, művészetterápiát és Winnicott firkarajzot tanultam. Munkám során integráltan alkalmazom a játék- és bábterápiát, különböző rajzterápiás eszközöket, kognitív- és viselkedésterápiát, valamint családterápiás technikákat a probléma jellegéhez igazítva. Számos csoportot vezettem óvódások, kisiskolások és kamaszok számáram, melyek kiterjedtek a szociális készségfejlesztésen, stresszel, szorongással való megküzdésen túl, az önismeret és önbizalom erősítésig. Intézménypszichológiai munkámban számos szigetszentmiklósi óvodában és iskolában segítettem a pedagógusok munkáját. Folyamatosan képzem magam tovább, az EGO Klinika módszerspecifikus gyermekterapeuta képzését elvégeztem.

AMIBEN SEGÍTENI TUDOK GYERMEKEK ESETÉBEN:

  • Viselkedési problémák (szófogadatlanság, a nevelés nehézségei, stb.),
  • Indulatkezelési problémák (indulatkitörések, fokozott agresszivitás),
  • Beilleszkedési nehézségek,
  • Evéssel, ill. alvással kapcsolatos problémák, éjjeli felriadás
  • Szorongásos tünetek (teljesítményszorongás, kudarctűrési nehézség, visszahúzódó magatartás, túlzott félénkség, iskolától/óvodától való eltúlzott félelem).
  • Kapcsolati zavarok (problémás szülő-gyermek kapcsolat, testvérkapcsolat nehézségei, zavar a kortárskapcsolatokban,)
  • A családi helyzet megváltozása következtében jelentkező nehézségek (testvérszületés, veszteség feldolgozása, költözés…).
  • Érzelmi problémák, hangulati labilitás (elhúzódó rossz hangulat, kedvetlenség)
  • Pszichoszomatikus tünetek, önbizalomhiány, önértékelési problémák
  • Elhúzódó/visszatérő vizelet- és széklettartási problémák

MÓDSZEREK:
Szülőkonzultáció, nevelési tanácsadás, pszichodiagnosztika, játékterápia, támogató egyéni terápia, családterápiás konzultáció, csoportfoglalkozások tartása, serdülőkonzultáció, krízisintervenció, pályaorientáció és pályaválasztási tanácsadás

Elérhetőségek: Tel: 30/8258688

e-mail: mayermag@gmail.com

 

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode